Hur lägger jag till eller tar bort ämnestaggar i Minnen?

Du kan skapa ämnestaggar för att beskriva fotografier, berättelser och ljudfiler på FamilySearch. Exempel är: recept, krigshjälte, dop. Taggar gör minnen lättare att hitta.

• Du kan sätta samma tagg på flera minnen samtidigt.
  • Alla användare kan lägga till eller ta bort ämnestaggar från ett minne.
  • Ett minne kan ha upp till 30 ämnestaggar.
  • Ämnestaggar får inte innehålla emojis eller följande tecken: ~!@#$%&*(){}[]<>?/|\:;_+=.
  • FamilySearch översätter inte ämnestaggar. Om du lägger till ämnestaggen "church" (på engelska), kan en användare som söker efter "iglesia" (det spanska ordet för kyrka) inte hitta den.
  • Du kan inte skapa dubbletter av ämnestaggar. Du kan inte heller skapa dubbletter där den enda skillnaden utgörs av en eller flera stora bokstäver i den ena.
  • FamilySearch behandlar olika former av ett ord som separata taggar. Du kan därför skapa både "receptbok" och "receptböcker" Men om du söker efter "receptbok" så hittar du inga minnen som har taggarna "receptböcker"
  • När du söker bland minnen kan du lägga till upp till fem taggar. Systemet söker efter minnen med alla taggar som du tog med i sökningen.
  • Om du lägger till ett namn som ämnestagg bifogar systemet inte minnet till en person i Släktträdet.

Steg (på webbplatsen)

1. Hitta och klicka på ett minnesobjekt.
  2. Hitta avsnittet Ämnestaggar.
  3. Lägg till tagg:
    1. Klicka på Lägg till ämnestaggar.
    2. Börja skriva in taggen du vill ha.
    3. Om taggen visas i förslagslistan över tidigare skapade taggar klickar du på den.
    4. Om den inte visas i listan skriver du färdigt ordet eller frasen och klickar på Spara.
  4. För att ta bort en tagg klickar du på X till höger om taggen.
    1. När du tar bort en ämnestagg visas ett Ångra-alternativ i några sekunder.
    2. Om du av misstag tar bort ämnestaggen kan du lägga till den igen.

Steg (mobilapp)

1. Hitta och tryck på ett särskilt minne.
  2. Tryck på ikonen i form av en tagg eller etikett.
  3. Längst ner på skärmbilden trycker du på Lägg till ämnestagg.
  4. Börja skriva in taggen du vill ha.
  5. Om taggen visas i förslagslistan trycker du på den.
  6. Om den inte visas i listan skriver du färdigt ordet eller frasen och trycker sedan på Spara.
  7. För att ta bort en tagg trycker du på X till höger om taggen.

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet Lite stöder inte Minnen.