Hur lägger jag till en familjemedlem till antavlan i Släktträdet?

0:00 / 0:00
videoCompanion
How to start your family tree in a few easy helpful steps | FamilySearch

Släktträdet låter dig utöka ditt släktträd. När du lägger till generationer kan Släktträdet länka dig till förfäder som redan finns i systemet. Använd registertips för att hitta ytterligare uppteckningar för din familj.

För att skydda levande personers integritet kan andra FamilySearch-användare inte se information som du anger om levande familjemedlemmar.

Steg (på webbplatsen)

Släktträdet har flera vyer. Du kan lägga till familjemedlemmar i vilken vy som helst i släktträdet.

Liggande vy

1. Använd pilarna för att expandera trädet till slutet av en linje.
  2. Klicka på lämplig länk för den person som du vill lägga till:
    • Om du vill lägga till en förälder eller make/maka klickar du på Lägg till pappa, Lägg till mamma eller Lägg till make/maka.
    • Om du vill lägga till ett barn klickar du på Barn under en parruta, bläddrar längst ned i listan och klickar på Lägg till barn.

Stående vy

1. Använd pilarna för att hitta slutet på en linje.
  2. Klicka på Lägg till pappa, Lägg till mamma, Lägg till make/maka eller Lägg till barn.
  3. Om du vill lägga till ett barn klickar du på en av föräldrarna och klickar på Visa träd i informationen som visas. Du kommer nu att ha möjlighet att lägga till ytterligare ett barn till det paret.

Vyn Första förfadern

1. Hitta personen som saknar familjemedlemmar (t.ex. föräldrar, barn eller makar).
  2. Klicka på + -ikonen ovanför personens bild:
    • För att lägga till ett barn klickar du på Lägg till barn.
    • För att lägga till en make/maka klickar du på Lägg till make/maka.
    • För att lägga till en förälder klickar du på Lägg till förälder.

Steg (mobilapp)

Mobilappen Family Tree har 2 visningsalternativ: porträttstamtavlan eller solfjäderstavlan.

1. På porträttstamtavlan trycker du på pilarna och expanderar trädet till slutet av en rad. Tryck på Lägg till mamma eller Lägg till pappa.
  2. Om du vill lägga till en förälder eller make/maka navigerar du till en personsida och trycker på fliken Makar eller föräldrar . På den nya skärmen trycker du på lämplig Lägg till-knapp .
  3. Om du vill lägga till ett barn navigerar du till föräldern, trycker på fliken Makar och trycker på Lägg till barn.

Steg (Släktträdet Lite)

I Släktträdet Lite kan du lägga till fyra generationer av dina förfäder i rakt nedstigande led direkt från en enda skärmbild. Du kan också lägga till fler av dina förfäder och släktingar än vad den här skärmbilden visar. Du kan till exempel lägga till dina farfars farfars farföräldrar och så vidare. Du kan lägga till make/maka, barn och barnbarn till din förfader i rakt nedstigande led. Och du kan lägga till föräldrar och syskon till din make/maka eller dina barn.

1. På fliken Jag letar du reda på den plats där personen hör hemma. Eller hitta den närmaste släktingen och följ sedan dessa steg:
    1. Tryck på namnet på personens närmaste släkting. För att till exempel lägga till din makes/makas föräldrar, trycker du på din makes/makas namn. För att lägga till din farfars fars föräldrar, trycker du på din farfars fars namn.
    2. Tryck på Visa familj. Du hittar den här länken i fältet som visar personens namn högst upp på sidan.
  2. Tryck på lämplig länk och lägg till en make/maka, ett barn eller en förälder för personen.
  3. Ange namn, kön och födelse- och dödsuppgifter.Du måste uppge om personen lever eller är avliden.
  4. Tryck på Nästa.
  5. Om du angav att personen lever läggs uppgifterna du angav in till systemet. Eller, om du har uppgett att personen är avliden, gör systemet en sökning för att se om personen redan finns i Släktträdet.
    • Om Släktträdet hittade möjliga matchningar går du igenom listan. Om en av personerna i listan är den rätta trycker du på Lägg till person ovanför namnet.
    • Om Släktträdet inte hittade någon matchning trycker du på Skapa person högst upp i listan.