Hur lägger jag till saknade familjemedlemmar i Släktträdet från Upptecknings tips?

Historiska dokument identifierar ofta familjemedlemmar som ännu inte finns i Släktträdet. Använd källlänkaren för att lägga till dessa personer utan att behöva skriva in all deras information på nytt. Den historiska uppteckningen fungerar sedan som källa.

Steg (på webbplatsen)

1. I källlänkaren, se till att personerna på registertipset (till vänster) är korrekt uppradade med personerna från Släktträdet. Om släktträdssidan inte redan innehåller personen ser du ett alternativ för att lägga till en person.
  2. Klicka på + Lägg till.  Släktträdet använder informationen från den historiska posten för att se om Släktträdet redan innehåller information om den personen.
  3. Om Släktträdet inte hittar någon matchning visas en inmatningsskärm. Den information som finns tillgänglig i det historiska dokumentet har lagts till automatiskt på skärmen för inmatning av data.
    1. Gör eventuella tillägg eller korrigeringar.
    2. Klicka på Skapa ny person.
  4. Om Släktträdet hittar matchningar visas de på skärmen.
    1. Jämför detaljerna. Klicka på Visa mer om du vill se mer.
    2. Om det är samma person klickar du på Välj. Personen från Släktträdet visas automatiskt till höger.
  5. Om posten innehåller uppgifter som saknas i Släktträdet klickar du på +Lägg till för att överföra dem.
  6. Ange en motivering. Ett exempel är "Ger bevis på födelse- och dödsinformation".
  7. Klicka på Bifoga.

Den historiska uppteckningen är nu bifogad som en källa till den personen och ger bevis för att informationen i Släktträdet är korrekt.
Du kan upprepa dessa steg för varje person i den historiska posten som du vill lägga till i Släktträdet.

Steg (mobilapp)

I mobilappen Släktträdet låter systemet dig först granska och bifoga till den person som tipset gällde. Sedan visas en lista över andra personer i posten. Tryck på Granska andra. När de andra namnen redan finns i trädposten, granska och bifoga.

Om systemet inte hittar personen gör du så här:

1. Tryck på rutan där det står Lägg till ny person eller Hitta en matchning.
  2. Granska listan över möjliga matchningar.
    1. Om du ser en matchning trycker du i cirkeln till höger om namnet och fortsätter att granska och bifoga.
    2. Om du inte ser någon matchning trycker du på Ingen matchning.
    3. Systemet söker igen efter en matchning. Om du ser en matchning trycker du på Välj. Granska och bifoga.
    4. Annars trycker du på Ingen matchning. Systemet skapar en släktträdsprofil som du kan bifoga källan till.