Varför måste jag logga in för att se historiska uppteckningar?

Sedan den 13 december 2017 måste du logga in på ditt FamilySearch-konto för att kunna söka i FamilySearch samlingar av historiska uppteckningar.

FamilySearch växande samlingar av miljarder historiska släktforskningsuppteckningar möjliggörs genom tusentals avtal med förvaltare av uppteckningar över hela världen. I allt högre grad kräver dessa förvaltare av uppteckningarna olika grader av skydd av data och användares åtkomstuppgifter i utbyte mot rättigheten att publicera sina samlingar på nätet. Som svar på detta behov kräver FamilySearch att dess användare helt enkelt loggar in för att söka i historiska uppteckningar eller i Släktträdet. Användarens inloggningskrav hjälper FamilySearch att tillfredsställa alla åtkomstkrav som införs av uppteckningsägare samtidigt som de fortsätter att tjäna sina användares växande forskningsintressen.

FamilySearch har som mål att bevara och ge större tillgång till världens släktforskningsuppteckningar. Genom att kräva att användare loggar in för att få tillgång till dess stora mängd kostnadsfria data på nätet kan FamilySearch fortsätta skydda de uppteckningar som anförtrotts dem.

Svar på vanliga frågor

• Varför gör FamilySearch det här? Kravet på att logga in gör att FamilySearch vet vem som använder dess data och gör att vi kan ge alla användare en bättre upplevelse. Det gör det också lättare för oss att upptäcka och förhindra olaglig eller olämplig åtkomst eller användning.
  • Behöver jag skapa ett nytt konto om jag redan har ett  Nej. Du behöver bara logga in innan du kan se uppteckningarna och bilderna.
  • Måste jag betala för ett FamilySearch-konto? Nej. Tillgång till uppteckningarna på FamilySearch.org är gratis och kommer alltid att vara gratis. Likaså är FamilySearch-konton också kostnadsfria.
  • Kommer FamilySearch att dela min kontoinformation eller sälja den till andra? FamilySearch delar inte dina personliga kontouppgifter med någon tredje part utan ditt medgivande. FamilySearch säljer inte din information till någon.
  • Kommer besökare från FamilySearch-center att behöva logga in? Ja. Kravet att logga in är detsamma, oavsett var datorn finns.
  • Kan du göra undantag för större organisationer som är aktivt engagerade i släktforskning? Nej. Varje enskild användare på webbplatsen behöver skapa och logga in med ett personligt konto. Vi skapar inte konton för organisationer eller gör undantag för dem.
  • Hur används min kontaktinformation? Din information används i FamilySearch system för att underlätta samarbete mellan användare (du kan kontrollera den här användningen).
    • Funktionen Släktträdet och minnen visar ditt valda användarnamn och annan kontaktinformation som du godkänner när du använder vissa funktioner.
    • Det gör att du kan skicka meddelanden i systemet till andra användare utan att avslöja din personliga identitet eller e-postadress.
    • Systemet håller dig informerad via e-post och nyhetsbrev. Du kan bestämma hur mycket e-post, om någon, du får av oss.
    • Vi använder din kontaktinformation för att hjälpa till om du kontaktar vår supportgrupp.