Hur ordnar jag makar efter vigseldatum i Släktträdet?

Släktträdet sätter makar i ordning baserat på det standardiserade vigseldatumet. Par utan vigseldatum visas sist.

Steg (på webbplatsen)

1. Kontrollera varje befintligt vigseldatum för att vara säker på att det är standardiserat:
    1. När du är inloggad på FamilySearch.org navigerar du till personsidan för individen.
    2. Om du inte ser Personuppgifter längst upp på sidan klickar du på fliken Detaljer .
    3. Gå till delen Familjemedlemmar .
    4. Under Makar och barn kan du se de olika relationerna.
    5. Bredvid en vigselhändelse klickar du på ikonen Redigera .
    6. Leta reda på vigseldatumet under Vigselhändelser och klicka på ikonen Redigera :
      • En kalenderikon bredvid datumet betyder att datumet redan är standardiserat, men även standardiserade datum kan ha angetts felaktigt. Se till att datumet är begripligt. Om inte, fortsätt med nästa steg. Om datumet är begripligt, klickar du på Avbryt.
      • En grön bock med etiketten "Standardiserat datum" betyder att du inte behöver redigera informationen. Klicka på Avbryt.
      • En gul triangel med etiketten "Icke-standardiserat datum" behöver redigeras. Fortsätt med stegen.
    7. Klicka i platsfältet för datumet.
    8. Tryck på mellanslagstangenten på tangentbordet. En lista med standarddatum eller standardplatser visas baserat på din post.
    9. Om du vill ersätta det icke-standardiserade datumet med rätt datum klickar du på standarddatumet i rullgardinsmenyn.
    10. Klicka på Spara.
    11. Upprepa stegen efter behov för varje par.
  2. Lägg till eventuella vigseldatum som saknas och se till att de är standardiserade.
  3. Uppdatera webbläsarfönstret.

Steg (mobilapp)

1. Kontrollera varje befintligt vigseldatum för att vara säker på att det är standardiserat:
    1. I mobilappen Family Tree navigerar du till personsidan för individen.
    2. Tryck på fliken Makar .
    3. Tryck på rullgardinsmenyn bredvid makens eller makans namn
    4. Bredvid vigseldatumet trycker du på ikonen Redigera.
    5. Tryck på Redigera.
      • Om det aktuella datumet visas igen efter Standard behöver du inte redigera informationen. Tryck på bakåtpilen eller Avbryt.
      • Om du inte ser något efter Standard, eller om texten lyder "Ingen standard vald", fortsätter du med stegen.
    6. Tryck på datumet. När du anger datumet visas standardiserade förslag.
    7. Tryck på det standarddatum som gäller.
    8. Tryck på Fortsätt.
    9. Förklara anledningen till din ändring och tryck på Spara.
    10. Upprepa stegen efter behov för varje par.
  2. Lägg till eventuella vigseldatum som saknas och se till att de är standardiserade.
  3. Om du vill uppdatera stänger du appen och öppnar den igen.

Steg (Släktträdet Lite)

1. Kontrollera det befintliga vigseldatumet för att vara säker på att det är standardiserat.
    1. När du är inloggad på Family Tree Lite navigerar du till personsidan för individen.
    2. Under personens namn klickar du på Visa familj.
    3. Under Makar och barn kan du se de olika äktenskapsförhållandena.
    4. Klicka på ikonen Redigera mellan personen och maken/makan.
    5. Klicka på det aktuella vigseldatumet.
      • Ett datum i en grön ruta är standardiserat. Du ser ordet "Standard". Du behöver inte redigera informationen och kan klicka på Tillbaka.
      • Om det aktuella datumet inte är standardiserat visas en gul ruta med texten "Ingen standard vald". I det här fallet måste informationen redigeras. Fortsätt med stegen.
    6. Klicka på Redigera.
    7. Ange ett datum som liknar det angivna exemplet. Klicka på Spara.
      • Släktträdet Lite standardiserar automatiskt datum och orter/platser allteftersom du lägger till eller redigerar dem. Du kan inte välja en standard, men du kan bekräfta om din post har standardiserats genom att klicka på vigseldatumet igen.
    8. Upprepa stegen efter behov för varje par.
  2. Lägg till eventuella vigseldatum som saknas och se till att de är standardiserade.
  3. Uppdatera webbläsarfönstret.

Obs: Om datumet anges som Före, Efter eller Om används det tidigaste julianska datumet för sortering. Om du till exempel anger "Omkring 1900" är det standardiserade julianska datumintervallet 2 år. Det tidigaste datumet är den 1 januari 1899 och det senaste datumet är den 1 januari 1901.