Hur anger jag den föredragna maken/makan eller föräldrarna i Släktträdet?

0:00 / 0:00
videoCompanion
Show the Correct Spouse or Parents in Family Tree

I Släktträdet kan en person ha fler än en make/maka eller uppsättning föräldrar. Du kan välja den make/maka eller de föräldrar som du vill se på en antavla.

Att ange önskad make/maka eller föräldrar innebär följande effekter:

• Du ser alla makar och föräldrar på personsidan.
  • Du ser bara den föredragna maken/makan och föräldrarna i antavlan och på utskrivna familjeblad. Endast den föredragna makens/makans eller föräldrarnas efterkommande och förfäder visas.
  • Endast du ser dina ändringar för den föredragna maken/makan eller föräldrarna. Andra användare gör sina egna val.
  • Den önskade make/maka eller föräldrar förblir inställda tills du ändrar dem.
  • Om du anger en föredragen make/maka eller föräldrar påverkas hur källlänkaren fungerar.Källlänkaren anpassar endast den föredragna makan/maken och barnen till det föredragna paret.
  • Personsidan visar par efter vigseldatum.Inställning av föredragna föräldrar kommer inte att påverka i vilken ordning föräldrarna visas på barnets sida.

Steg (på webbplatsen)

1. I den övre menyn klickar du på Släktträdet och sedan på Trädet.
  2. Hitta personen med flera makar eller föräldrar.
  3. Klicka på personens namn. I detaljerna som dyker upp klickar du på personens namn igen.
  4. Klicka på fliken Detaljer.
  5. Skrolla längst upp i delen Familjemedlemmar.
  6. Klicka på Ange föredraget.
  7. Klicka på de föredragna makarna eller föräldrarna.
  8. Klicka på Spara.

Steg (mobilapp)

1. I appen Släktträdet hittar och trycker du på namnet på personen med flera makar eller föräldrar.
  2. I fältet under namnet trycker du på Makar/makor eller föräldrar.
  3. Till höger om din föredragna make/maka eller förälder trycker du på den lilla grå pilen.
  4. Tryck på cirkeln bredvid Föredragen make/maka eller tilltalsförälder.
  5. När du återvänder till trädet visas nu den föredragna maken eller föräldern.

Steg (Släktträdet Lite)

Du kan inte välja önskade makar eller föräldrar i Släktträdet Lite.