Hur ändrar jag en källa i Släktträdet?

Du kan redigera information om de källor som är kopplade till enskilda personer.

Innan du börjar

• Om du lägger till eller redigerar en url går FamilySearch igenom den för att se till att den innehåller innehåll som lämpar sig för Släktträdet.
  • Om webbplatsen redan är godkänd för användning i Släktträdet kan du spara källan och fortsätta.
  • Om webbplatsen inte är godkänd för Släktträdet uppmanar systemet dig att skicka in webbadressen för granskning. Efter granskning får du ett e-postmeddelande. Gå då tillbaka till Släktträdet och skriv in webbadressen igen. FamilySearch granskar när du länkar till en webbplats som inte övervakar innehållet.
  • Om du går in på en webbplats som FamilySearch.org anser vara olämplig kan du inte spara källan.

Steg (på webbplatsen)

1. Navigera till personsidan för den person som har en bifogad källa.
  2. Klicka på fliken Källor
  3. Klicka på den källa som du vill redigera.
  4. Klicka på Redigera.
  5. Ange dina ändringar och en orsak till ändringarna.
  6. Klicka på Spara.

Hitta källor som är kopplade till relationer i avsnittet Familjemedlemmar på en personsida. Klicka på ikonen Redigera bredvid antingen vigseldatumet eller barnets namn, beroende på relationen.

Steg (mobilapp)

1. Navigera till personsidan för den person som har en bifogad källa.
  2. Tryck på fliken Källor.
  3. Tryck på källan som du vill redigera.
  4. I det övre högra hörnet trycker du på de 3 punkterna och trycker sedan på Redigera.
  5. Gör dina ändringar och tryck på Spara.

Steg (Släktträdet Lite)

För närvarande saknar Family Tree Lite funktionen Källor. Besök webbplatsen.