Hur skapar jag en familjegrupp?

I FamilySearch kan du skapa en familjegrupp för att enkelt samarbeta och kommunicera inom familjen genom FamilySearch meddelanden. När en användare ingår i gruppen kan han eller hon skicka ett meddelande till alla gruppmedlemmar samtidigt.

FamilySearch-användare kan gå med i flera familjegrupper (upp till tio). Om du skapar en grupp blir du automatiskt dess första medlem och dess gruppadministratör.

Steg (på webbplatsen)

1. På FamilySearch.org klickar du på ditt namn.
  2. Välj Släktgrupper.
  3. Klicka på Skapa grupp.
  4. (Valfritt) Klicka och ladda upp ett foto för gruppen.
  5. Ange ett gruppnamn.
  6. (Valfritt) Skriv in en beskrivning av gruppen, gruppregler och klicka i kryssrutan om du vill att gruppen ska samarbeta om projekt för granskning av historiska dokument.
  7. Klicka i kryssrutan för avtalet.
  8. Klicka på Skapa grupp.
    1. Om den här knappen inte finns överst på sidan kan du ha nått gränsen på 10 grupper.

Steg (mobilapp)

1. I mobilappen Släktträdet öppnar du funktionen Släktgrupper:
    • Apple iOS: Tryck på Mer.
    • Android: Tryck på överst till vänster .
  2. Tryck på Familjegrupper.
  3. Tryck på Skapa grupp.
  4. (Valfritt) Tryck och ladda upp ett foto för gruppen.
  5. Ange ett gruppnamn.
  6. (Valfritt) Skriv in en beskrivning av gruppen.
  7. Tryck i kryssrutan för avtalet.
  8. Tryck på Spara.

Nästa steg

När du har skapat en familjegrupp kan du be andra användare på FamilySearch att gå med i den. Alla gruppmedlemmar får meddelanden som skickas till gruppen.