Hur skapar jag en källa i Släktträdet?

Innan du börjar

• Om du använder en källa som inte finns på FamilySearch anger du manuellt titel, webbsida, citat och anteckningar.
  • När du anger källan ska du ge tillräckligt med information för att en annan person ska kunna hitta den.
  • Du kan lägga till källor till både levande och avlidna personer i Släktträdet. Källor kan komma från andra webbplatser, dina personliga register eller tryckt material.

Tips

• När du skapar en källa för en förfader ska du tillhandahålla tillräckligt med sammanhang för att andra användare ska kunna lita på den. Ge information som hjälper andra att hitta posten, till exempel en webbadress.
  • Ange en rubrik som hjälper dig att känna igen den specifika posten senare.
  • Ange eventuell annan information som du tror kan vara till hjälp för andra.

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch
  2. Navigera till släktträdsprofilen för den aktuella personen.
  3. Visa källorna eller relationskällorna:
    • Om källan handlar om en person klickar du på fliken Källor.
    • Om källan handlar om en parrelation klickar du på fliken Detaljer.I avsnittet Familjemedlemmar klickar du på pennikonen bredvid parets äktenskapsinformation.
    • Om källan handlar om ett föräldra-barn-förhållande klickar du på fliken Detaljer .Bläddra till avsnittet Familjemedlemmar och klicka på pennikonen bredvid barnets namn.
  4. Klicka på Lägg till källa.
  5. Klicka på Lägg till ny källa eller Lägg till ny källa för minne.
  6. Ange källinformationen, inklusive anledningen till att du bifogar en källa.
  7. (Valfritt) Som standard är den lilla rutan bredvid "Lägg till källa i Min källruta" markerad. Om du vill använda källan för andra personer lämnar du bockmarkeringen orörd. Du kan sedan bifoga posten från källrutan till andra familjemedlemmar.
  8. Klicka på Spara.

Steg (mobilapp)

I mobilappen Family Tree kan du inte lägga till källor till parrelationer eller föräldra-barnrelationer. Du kan lägga till en källa till en person.

1. Navigera till personen.
  2. Tryck på fliken Källor.
  3. Tryck på +.
  4. Tryck på ett av alternativen:
    • Om du vill söka i databasen efter en källa att bifoga trycker du på Sök poster.
    • Om källan är online trycker du på Lägg till en källa med en webbsida.
    • Om du vill använda en digital bild trycker du på Lägg till en källa med ett foto.
  5. Om du tryckte på för att lägga till en källa med ett foto trycker du på Lägg till bild. Du kan ta ett foto med din enhet. Du kan välja ett foto från din enhet eller filer. Du kan gå till ditt FamilySearch Gallery för att välja bilden.
  6. Ange källinformationen. Ange en anledning till att du bifogar källan.
  7. Tryck på Spara.

Steg (Släktträdet Lite)

Källor kan inte läggas till via Family Tree Lite. Besök gärna webbplatsen istället.