Lägga till personer i släktträdet genom Käll Länkaren

Friskrivningsklausul: Följande artikel syftar på den nya käll-länkaren, som för närvarande testas av en liten grupp användare på FamilySearch. För att få hjälp med den befintliga käll-länkaren, börja här.

null

create new ppl Top Image.png

Det här alternativet visas i Källlänkning om en person från en post (vänster kolumn) inte identifieras i Släktträd (höger kolumn). Detta kan inträffa av flera anledningar:

1. Personen finns i Släktträdet men är kopplad till andra släktingar, inte de som finns i registret.
  2. Personen är ansluten till familjen men är inte korrekt uppställd i Käll Länkaren. (Se Använda dra och släpp i Källlänkaren för att organisera familjer.)
  3. Personen finns inte i Släktträdet.

Innan du lägger till någon i Släktträdet med hjälp av Käll Länkaren, kontrollera att de inte redan finns i Släktträdet. Om du bestämmer dig för att de behöver läggas till:

1. Dra personens namn till rätt rad i den vänstra kolumnen.
  2. Klicka på den blå knappen Lägg till .
  3. En panel visas på höger sida av sidan med information om den nya personen som är ifylld. Granska den och lägg till nödvändiga ändringar eller tillägg.
  4. Klicka på Skapa ny person. Personen läggs till i Släktträdet.

För information om hur man lägger till Andra i Släktträdet, se Oavslutade bilagor - Hur man lägger till Andra i Släktträdet.