Hur använder jag FamilySearch Chat för att kontakta en annan användare?

Här är steg för att skicka ett meddelande till en ny kontakt i FamilySearch Chat.

Steg för att skapa en privat chatt (webbplats)

1. Logga in på FamilySearch.
  2. I övre högra hörnet på sidan, i närheten av ditt namn, klickar du på chattikonen som representeras av två överlappande pratbubblor.
  3. Ett popup-chattfönster visas.
  4. Gör något av följande för att skapa en privat chatt:
    1. I det övre högra hörnet av chattfönstret klickar du på skrivikonen som representeras av en ruta och en penna. Skriv in personens kontaktnamn i sökfältet. Välj personen som du ska starta en chatt med.
    2. I vänsterpanelen klickar du på hyperlänken Skapa privat chatt. Skriv in kontaktnamnet i sökfältet. Lägg till upp till nio personer.
      Not: Ytterligare personer kan inte läggas till i chatten när en chatt har skickats. För att lägga till ytterligare personer, starta en ny chatt.
    3. Skrolla igenom namnen på de senaste kontakterna och klicka på rätt namn.
  5. När du är redo skriver du in ditt meddelande i den lilla rektangulära rutan längst ner på skärmen.
    • Om du vill lägga till en extra rad i ditt meddelande klickar du på skifttangenten och enter-tangenten (Skift + Enter). Om du bara trycker på Enter - eller Return-tangenten skickas meddelandet.
  6. När du är klar med att skriva ditt meddelande klickar du på Skicka eller trycker på Enter .

Notera: Du kan byta tangenter för att skicka och lägga till rader i dina inställningar.

Not: FamilySearch Chat är inte tillgängligt för användare under 18 år. Dessa användare kan dock delta i FamilySearch Chat genom delade familjegrupper.

Not: Chattfunktionen kanske inte är tillgänglig av följande skäl:

• Användaren är under 18 år.
  • Användaren har inget giltigt födelsedatum.
  • Användarens konto är inte chattaktiverat.
  • Användarens land är inte chattaktiverat.
  • Användaren har inte slutfört registreringen.
  • Användaren har markerats som avliden.

Steg (mobilapp)

1. Öppna mobilappen Släktträdet.
  2. Tryck på ikonen med3 linjer .
  3. Tryck på Chatta.
  4. Längst ned på skärmen trycker du på skrivikonen.
  5. Börja skriva in ett namn i sökrutan "Lägg till person" eller välj en person från listan "Senaste och mina kontakter".
  6. I nedre delen av skärmbilden skriver du in ditt meddelande och trycker på skicka-pilen.

Not: Chattfunktionen kanske inte är tillgänglig av följande skäl:

• Användaren är under 18 år.
  • Användaren har inget giltigt födelsedatum.
  • Användarens konto är inte chattaktiverat.
  • Användarens land är inte chattaktiverat.
  • Användaren har inte slutfört registreringen.
  • Användaren har markerats som avliden.

Steg (Släktträdet Lite)

FamilySearch Messaging är endast tillgängligt på hela FamilySearch webbplats och i mobilappen Family Tree.