Hur slår jag ihop dubbletter av poster i Släktträdet när de har dubbla källor?

Om en sammanslagning misslyckas kan du prova sammanslagningen i motsatt ordning (byt plats med de 2 posterna). Om kopplingen fortfarande misslyckas kontrollerar du om någon av posterna innehåller en dubblettkälla.

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch.org och gå till sidan Person för någon av posterna.
  2. Klicka på Källor.
  3. Bläddra nedåt i listan och leta reda på den källa som du vill visa. Om du vill se detaljerna klickar du på källan.
  4. Granska varje webbadress för att se om det finns några dubbletter.
    1. URL:en till källorna i posten kan vara annorlunda för dubblettkällor.
      • Till exempel är "https://familysearch.org/ark:/61903/1:1:JS4X-H4L" och "https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/JS4X-H4L" faktiskt samma källa, även om den ena har "ark:" och den andra "pal:" i webbadressen.
      • De sista tecknen i båda webbadresserna är desamma.
  5. På en av dubblettkällorna klickar du på Koppla från.
  6. Ange en motivering till varför källan ska kopplas bort.
  7. Klicka på Ta bort.
  8. Försök att sammanfoga posterna igen.

Steg (mobilapp)

1. I mobilappen Släktträdet navigerar du till sidan Person för en av posterna. Du kan bara visa en post i taget i mobilappen. Anteckna information när du växlar mellan posterna för att söka efter dubblettkällor.
  2. Tryck på Källor.
  3. Om du vill se detaljer trycker du på en enskild källa.
  4. Granska varje webbadress för att se om det finns några dubbletter.
  • Källorna på posten kan ha något olika webbadresser.
    • Till exempel är "https://familysearch.org/ark:/61903/1:1:JS4X-H4L" och "https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/JS4X-H4L" faktiskt samma källa, även om det står "ark:" på den ena och "pal:" på den andra i webbadressen.
    • Leta efter nästan samma sak inom de sista 10 tecknen i båda webbadresserna.
  1. Tryck på de tre prickarna i den övre högra delen av skärmen när du visar en av de dubbla källorna.
  2. Tryck på Ta bort.
  3. Försök att slå samman igen.

Steg (Släktträdet Lite)

Family Tree Lite inkluderar inte funktionen Källor.

Om du inte hittar dubblettkällor, eller om du fortfarande inte kan sammanfoga, kontaktar du FamilySearch Support.