Hur tar jag bort en möjlig dubblett från listan Inte en matchning i Släktträdet?

Om du eller en annan användare felaktigt markerat en möjlig dubblett som ”inte en matchning” kan du enkelt återställa den.

Steg (på webbplatsen)

1. När du är inloggad på FamilySearch klickar du på Släktträdet.
  2. Klicka på personens namn.
  3. Klicka på personens namn igen i informationen som visas.
  4. Om du inte ser Personuppgifter på övre delen av sidan, nästan högst upp till vänster, klickar du på Detaljer.
  5. Skrolla ner till Verktyg till höger.
  6. Klicka på Möjliga dubbletter.
  7. Klicka på Avvisade hjälpmedel.
  8. Bredvid den specifika dubbletten klickar du på Kanske en matchning.
  9. Klicka på OK.
  10. Dubbletten visas nu under fliken Möjliga dubbletter för granskning.

Steg (mobilapp)

Den här funktionen är för närvarande ej tillgänglig för Android. Här följer stegen för Apple iOS.

1. I mobilappen Släktträdet trycker du på Släktträd.
  2. Tryck på personen.
  3. I övre högra hörnet av skärmbilden trycker du på de tre prickarna.
  4. Tryck på Mer och sedan på Senaste ändringarna.
  5. Skrolla till den specifika ändringen Inte en matchning och tryck på den gröna rutan Återställ.
  6. Dubbletten visas nu i delen Möjliga dubbletter för granskning.

Steg (Släktträdet Lite)

Just nu kan du se listan över möjliga dubbletter på Släktträdet Lite, men det finns ingen funktion för att hantera dem.