Hur taggar jag personer i berättelser och ljudfiler?

Taggning identifierar de personer som nämns i dina berättelser och ljudfiler. Taggar kan också se till att berättelsen eller ljudfilerna visas i Minnen på den personens personsida i Släktträdet.

En person i Släktträdet kan taggas i upp till 1 000 minnen.Det finns ingen gräns för hur många personer du kan tagga i ett minne.

Observera: Alla användare kan lägga till en tagg till ett minne, oavsett vem som laddade upp minnet.

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch.
  2. Längst upp på sidan klickar du på Minnen, följt av Galleri.
  3. Klicka på bokikonen för berättelser eller mikrofonikonen för ljudfiler.
    • (Valfritt) För att bara se otaggade berättelser eller ljudfiler klickar du på nedåtpilen bredvid Arrangera och klickar sedan på Inte taggad.
  4. Klicka på berättelsen eller ljudfilen som du vill tagga.
  5. Till höger om berättelsen eller ljudfilen klickar du på rutan "Vem finns i det här minnet?"
  6. I textrutan skriver du in personens namn. När du skriver visas namnen på dina förfäder och släktingar i Trädet.
    1. Om rätt namn visas. När du klickar på ett namn bifogar systemet automatiskt minnet till personen i Släktträdet.
    2. Om rätt namn inte visas skriver du klart namnet, skrollar längst ner i listan över namn och klickar på Lägg till ny. Minnet har ännu inte bifogats till Trädet. Om personen finns i Trädet klickar du på Bifoga till Släktträdet och hittar personen med hans eller hennes namn eller id-nummer.
  7. Upprepa för alla i berättelsen eller ljudfilen.

Steg (mobilappen Släktträdet)

Minnesartiklar visas bara i mobilappen Släktträdet om de redan har taggats till någon. Du kan använda mobilappen för att lägga till fler taggar till artikeln.

1. I mobilappen Släktträdet visar du personsidan för en person som redan har taggats i minnet.
  2. Tryck på Minnen.
  3. Beroende på din enhet kan du trycka på bokikonen för att bara se dina berättelser eller mikrofonikonen för att bara se dina ljudfiler. Annars är samma ikoner ovanför varje objekt för att hjälpa dig att hitta specifika typer av minnen.
  4. Tryck på berättelsen eller ljudfilen för att taggas.
  5. Tryck på ikonen längst upp till höger som ser ut som en person med antingen ett + eller en siffra. Alla nuvarande taggar visas tillsammans med en lista över släktingar och förfäder.
  6. Om personen är med på listan trycker du på namnet. Systemet bifogar minnet till personen i Släktträdet. Om personen inte finns med på listan skriver du in namnet och trycker på Lägg till ny.
  7. Tryck på Klar.

Steg (mobilappen Minnen)

1. I mobilappen Minnen trycker du på berättelsen eller ljudet för att taggas.
    • Beroende på din enhet kan du trycka på bokikonen för att bara se dina berättelser eller mikrofonikonen för att bara se dina ljudfiler. Annars är samma ikoner ovanför varje objekt för att hjälpa dig att hitta specifika typer av minnen.
  2. Tryck på ikonen uppe till höger som ser ut som ett ansikte med antingen ett + eller en siffra. Alla nuvarande taggar visas tillsammans med en lista över släktingar och förfäder.
  3. Om personen är med på listan trycker du på namnet. Systemet bifogar minnet till personen i Släktträdet. Om personen inte finns med på listan skriver du in namnet och trycker på Lägg till ny.
  4. Tryck på Klar.

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet Lite låter dig inte ladda upp, visa eller tagga minnen.