Hur uppdaterar jag min FamilySearch-profil?

Uppdatera din FamilySearch-profil i dina inställningar på FamilySearch för att ändra ditt namn, ditt kontakt-id och din adress. Använd den här informationen för att anpassa hur du ser ut för andra användare på FamilySearch och ange vad som ska synas offentligt och vad som ska hållas privat.

Observera: Kontakt-id har samma syfte som det som tidigare kallades "kontaktnamn". Kontakt-id tillåter inte längre vissa tecken. Tecken som inte accepteras är:
^[^{}[\]?=:!@#$^&%*;() <>|~,'"/]+$

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch.
  2. I övre högra hörnet klickar du på ditt namn och sedan på Inställningar.
  3. Klicka på fliken Profil ovanför din profil.
  4. För att ändra ditt porträtt klickar du på Redigera under bilden.
  5. Bredvid varje rubrik klickar du på Redigera för att göra ändringar i det avsnittet.
  6. För att ändra om orten är offentlig eller privat klickar du på Ändra och sedan på "Offentligt eller Bara jag".
  7. Klicka på Spara.

Steg (mobilapp)

I mobilappen Släktträdet kan du uppdatera din användarprofil och ändra vilken kontaktinformation som blir offentlig. För att ändra själva kontaktinformationen behöver du använda webbplatsen.

1. När du är inloggad på mobilappen Släktträdet:
    • Apple iOS: Tryck på de tre prickarna i det nedre högra hörnet.
    • Android: Tryck på de tre linjerna i övre vänstra hörnet.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Profil.
  4. För att ändra ditt porträtt trycker du på Lägg till porträtt eller Redigera porträtt.
  5. Tryck på knappen Offentlig för landalternativet att göra det offentligt (på) göra privat (av).

Resultat

Ditt gamla kontakt-id visas på FamilySearch i upp till 24 timmar efter att du har ändrat det. Om andra användare följer uppteckningar som du har ändrat visas ditt gamla kontakt-id fortfarande tills systemet helt uppdateras.