Hur byter jag förälder eller make för att ändra visningen av familjelinjer i släktträdet?

Som standard visas namnet på en manlig make eller förälder ovanför namnet på den kvinnliga maken eller föräldern i landskapsvyn för stamtavlan. I stående orientering visas mannens namn till vänster om kvinnonamnet. Att strukturera parrelationen på det här sättet påverkar hur resten av släktlinjen visas. I landskapsvy rör sig faderliga linjer diagonalt uppåt; moderns linjer, däremot, rör sig diagonalt nedåt. I

relationer mellan man och kvinna kan du bara justera detta arrangemang om mansnamnet står under kvinnonamnet. Du kan bara byta på ett sätt.

Du kan ändra arrangemanget för samkönade relationer, eller i relationer där en kvinna vanligtvis visas i mannens position.

I liggande orientering, till exempel, kan du välja vilken make/maka eller förälder som ska listas överst och vilken du ska lista längst ner. I porträttvy kan du välja vilken make eller förälder som ska placeras till vänster och vilken som ska placeras till höger.

Steg (på webbplatsen)

1. Navigera till sidan Person för en av makarna.
  2. Skrolla ner till rutan Familjemedlemmar.
  3. Klicka på pennikonen till höger om rutan som innehåller parrelationen eller förälder/barnrelationen.
  4. Under Verktyg klickar du på Växla positioner för make/maka.
  5. Ange orsaken till bytet av positioner och klicka sedan Spara .

Steg (mobilapp)

1. Gå till personsidan för en av makarna eller barnen.
  2. Tryck på Makar/makor eller föräldrar.
  3. Tryck på pennikonen för maken/makan
  4. Tryck på Växla.

Steg (Släktträdet Lite)

Du kan inte byta position för make/maka eller förälder i Släktträdet Lite.