Vilka är de olika antavle vyerna i Släktträdet?

0:00 / 0:00
videoCompanion
How to change family tree view in a very few easy clicks | FamilySearch

När du använder Släktträdet på FamilySearch.org webbplats kan du visa ditt släktträd på olika sätt. De olika displayerna är "antavlevyer" eller "vyer". Varje antavla har fördelar.

Observera: För att välja vilka ikoner som visas i ditt träd klickar du på Alternativ i övre högra hörnet av fönstret.

Landskap

I den liggande vyn visas din antavla horisontellt, med dig i mitten, dina ättlingar till vänster och dina förfäder till höger.

Landskapsvyn är endast tillgänglig i Släktträdet på FamilySearch.org webbplats.

Fördelar:

• Du kan se många generationer i en familj samtidigt.
  • Du kan följa en släktlinje bakåt eller framåt i tiden.
  • Du kan se uppteckningstips, forskningsförslag och dataproblem.
  • Om du har lagt till din makes/makas förfäder visas de i liggande vy.
  • Du kan se dina barns makar.
  • Du kan se om en person har länkar till andra makar eller föräldrar.
  • Du kan lägga till personer, livsberättelser, händelser och fakta.
  • Du kan kopiera ID:t bara genom att klicka på det.

Porträtt

Stående vyn visar din antavla vertikalt. Du och dina ättlingar är längst ner, medan dina förfäder är överst.

Porträttvyn är tillgänglig i Släktträdet på FamilySearch.org webbplats och i mobilappen Släktträdet.

Fördelar:

• Du kan se många generationer i en familj samtidigt.
  • Du kan följa en släktlinje bakåt eller framåt i tiden.
  • Du kan se uppteckningstips, forskningsförslag och dataproblem.
  • Du kan lägga till personer, livsberättelser, händelser och fakta.
  • Du kan kopiera ID:t bara genom att klicka på det.

Men du kan inte se flera makar eller föräldrar för en person.

Solfjäderdiagram

Solfjäderdiagrammet visar dig längst ner på solfjädern. Din make/maka och dina barn visas under dig med dina förfäder som visas när du flyttar dig uppåt på solfjädern.

Solfjädern finns tillgänglig på FamilySearch.org webbplats och i mobilappen Family Tree.

Fördelar:

• Du kan se upp till sju generationer av dina förfäder samtidigt.
  • Du kan se var släktlinjerna slutar.
  • Du kan se hur många foton, berättelser, anteckningar och källor varje person har.

Objekt som du inte kan se:

• Flera makar eller föräldrar för en person
  • Träd-ID:n tills du klickar på ett namn för att se sammanfattningskortet.

Efterkommande

Efterkommandevyn visar ett pars efterkommande. Efterkommande-vyn är endast tillgänglig i Släktträdet på FamilySearch.org webbplats.

Fördelar:

• Du kan se dina förfäders efterkommande.
  • Du kan se uppteckningstips, forskningsförslag och dataproblem.

Första förfadern

Vyn Första förfader är en antavla som visar klan- eller stamgenealogier (t.ex. kinesisk 家譜 eller koreanska 족보).

Vyn Första förfadern är bara tillgänglig på den fullständiga webbplatsen.

Fördelar:

• Vyn är optimerad för kinesiska klangenealogier och liknande patrilinjära anor.
  • Du kan se uppteckningstips, forskningsförslag och dataproblem.
  • Du kan lägga till personer, livsberättelser, händelser och fakta.
  • Du kan se flera generationer på skärmen samtidigt.
  • Du kan kopiera ID:t bara genom att klicka på det.